fbpx

Wandelen in omgeving Paasloo


Wandelen in omgeving Paasloo

Wilt u graag wandelen in de omgeving van Paasloo? Vanaf camping Krolsbergen kan je prachtige wandelroutes lopen, wist u bijvoorbeeld dat wij grenzen aan een prachtig bos? Vanaf onze camping loopt u zo het bos in. Ideaal als u even tot rust wilt komen in de natuur.

Naast een klein ommetje van een paar km in dit prachtige bos bieden wij ook serieuzere wandelroutes aan in de omgeving, deze routes zijn af te halen bij de receptie.

Wandelen in de omgeving van Weerribben-Wieden

Binnen 5 km bent u in het uitgestrekte nationale park de Weerribben-Wieden, hier kunt u schitterende wandelroutes lopen. Dit nationale park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, het uitgestrekte waterlandschap is ontstaan door riet teelt en vervening, dit heeft als gevolg dat het een grote diversiteit heeft aan vegetatie en dieren. Kortom dit biedt uitstekende mogelijkheden voor prachtige wandelroutes! En als afsluiter kunt u natuurlijk heerlijk een bootje gaan huren.

Wandelen in de omgeving van Giethoorn

Ook Giethoorn is binnen bereik, met minder dan 13 km bent u in Giethoorn, hier kunt u prachtig wandelen! Giethoorn ligt midden in de Weerribben-Wieden. Naast het wandelen kunt u uiteraard ook even uw fiets ‘parkeren’ en even een bootje huren, heerlijk ontspannen! Giethoorn wordt ook wel hét Venetië van Nederland genoemd, het is een prachtig dorpje waar de wateren dwars doorheen lopen.

Dit unieke moerasgebieden in de provincie Overijssel is gevormd door het eeuwenlange gevecht tegen het water, aan dit gevecht heeft het gebied zijn fraaie uiterlijk en prachtige waterdorpjes te danken. Een wandeltocht langs deze waterdorpjes is dan zeker ook een aanrader! Uiteraard kunnen wij ons voorstellen dat deze tochten soms iets te lang zijn, gelukkig kunt u deze routes ook met de fiets afleggen.

Ook voor dierenliefhebbers heeft dit waterrijke gebied veel te bieden. Zo zijn er zeldzame dieren als otters en zwarte sternen te vinden, maar ook aalscholvers en zilverreigers.

vrijftig-plus-camping-overijssel

Wandelen vanaf de camping

Wij zijn gevestigd in een bosrijk gebied, hier kunt u heerlijk wandelen! Dit bos grenst aan de camping, hierdoor kunt u zo vanaf de camping een mooie wandeling maken.

Kamperen bij Camping Krolsbergen

Heerlijk er even tussenuit, Kamperen en wandelen is natuurlijk het leukste wat er is! Wij hebben ruim opgezette plekken, beschikken over een zwembad en wij hebben een prettige ligging vlakbij Giethoorn en het National park Weerribben-wieden. Kortom, een ideale locatie eens te gaan kamperen en wandelen.

Naast het feit dat u prachtig kan wandelen vanaf onze camping, kunt u ook heerlijk fietsen, wilt u daar meer over weten? Lees hier meer.

Benieuwd of wij nog plek hebben? Bekijk onze mogelijkheden en boek je vakantie nu voordat het te laat het is!