fbpx

Dagje weg

Veel te beleven!


Camping Krolsbergen is een vier sterren camping gelegen in het plaatsje Paasloo in de Kop van Overijssel. De omgeving van de camping kenmerkt zich door het Nationaal Park Weerribben-Wieden, pittoreske dorpjes zoals Giethoorn en het havenstadje Blokzijl. Daarnaast zijn er in de omgeving volop mogelijkheden om activiteiten te ondernemen en bezienswaardigheden te bezoeken.

Leuke plaatsen in de omgeving

Paasloo

Paasloo is een idyllisch en landelijk gelegen dorpje in een omgeving waar veel toeristische activiteiten zijn  en ligt op de grens met Friesland. Vlakbij Paasloo ligt Nationaal Park Weerribben-Wieden met de gezellige plaatsen Ossenzijl en Kalenberg, waar u heerlijk kan fietsen, wandelen of met een bootje kan varen.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt op korte afstand rijden van onze camping. In dit Nationaal Park liggen de plaatsen Ossenzijl en Kalenberg, welke zeker een bezoekje waard zijn. Houdt u van heerlijk wandelen, lekkere afstanden fietsen en het water ontdekken met de boot? Dat kan allemaal in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er zijn veel mogelijkheden om activiteiten te ondernemen en tot het huren van bootjes, waterfietsen en/of kano’s.

Giethoorn

Het plaatsje Giethoorn, of ook wel bekend als “het Venetië van Nederland” ligt ongeveer 20 kilometer van de camping vandaan. Giethoorn is een waterstreekdorp in de Kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland. Giethoorn is een klein dorpje wat bekend is door zijn bruggetjes, waterwegen en punter bootjes. Daarnaast kan u een bezoekje brengen aan de leuke winkeltjes die hier verspreid in het dorp zitten. In de restaurants kan u weer even op adem komen na het varen van vaarroutes door de waterwegen van Giethoorn of het lopen door de smalle weggetjes en over de bruggetjes. Een rondje Giethoorn is zeker een aanrader!

Steenwijk

Steenwijk is een leuk stadje om te bezoeken. Wandel door de gezellige winkelstraatjes of door de historische binnenstad. Neem tussendoor even pauze met een heerlijke kop koffie bij de vele terrassen of sluit je dag af met een heerlijk etentje in een van de gezellige restaurants. 

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Houden jullie van wel wat actiefs en avontuur? Volg dan een van de 4 parcours van Klimpark Paasloo. De parcours verschillen van elkaar in hoogte maar ook in moeilijkheidsgraad, daardoor geschikt voor zowel meer ervaren klimmers als klimmers voor wie dit de eerste keer is. Wil je het nog spannender maken, ga dan eens nachtklimmen! Naast het klimmen in het bos kan je hier ook andere activiteiten ondernemen, zoals: boogschieten en archery tag. Vanaf onze camping kan u zo het klimbos inlopen.

Kijk voor meer informatie op www.klimbos-overijssel.nl

Monkeytown Wolvega

Hebben de kids zin om een keer lekker een dagje te klimmen, klauteren en rennen, maar is het weer niet zo mooi of regent het? Breng dan een bezoekje aan Monkey Town te Wolvega. Monkey Town Wolvega is een indoor speelparadijs dat beschikt over ruim 1500m2 speelplezier.

Monkey Town is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Voor de kinderen tot 4 jaar is er een speciale baby & peuterhoek, die ook nog eens extra overzichtelijk is voor de ouders en/of begeleiders. Wil je kijken wat je hier allemaal kan beleven, bekijk dan de website van Monkey Town Wolvega?

Dagje fietsen

Heeft u zin in een lekker dagje fietsen? Dat kan! U kunt zelf u fiets(en) meenemen, maar u kunt deze ook bij ons huren. Daarnaast kunnen wij u verschillende fietsroutes meegeven. Wilt u een fiets huren? Dan kunt u terecht bij onze receptie.

Natuurgebied de Weerribben

In de Weerribben-Wieden kunt u verschillende mooie wandel- en fietsroutes dwars door de natuur maken. Maar een boottocht door Giethoorn mag eigenlijk ook niet ontbreken! Qua wateractiviteiten kunt u hier prima terecht, zo kunt u hier lekker met fluisterbootjes snorren door de vaarwegen, kunt u wat actiever suppen en/of kanoën, of gaat u meer voor comfort en huurt u een mooie sloep? Het kan allemaal in het Nationaal Park de Weerribben- Wieden. Liever niet zo actief, maar lekker rustig aan? Dan kunt u hier ook winkelen in de gemoedelijke winkeltjes, of een terrasje, lunch of diner pakken in de restaurants die hier in de verschillende dorpjes liggen.

Orchideeën Hoeve Luttelgeest

De Orchideeën Hoeve is een dierentuin en tropische kas in Luttelgeest. Het heeft tropische tuinen, een overdekte speeltuin en in de dierentuin zijn verschillende diersoorten te vinden. Zo zijn er schilpadden, verschillende soorten aapjes, flamingo’s, vlinders en meer. Daarnaast kan je op jungle speurtocht gaan met Kees Kaas voor zowel grotere als kleine kinderen. Meer weten? Neem eens een kijkje op de website van de Orchideeën Hoeve

Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe

De Drentse Koe is een boerenbedrijf in Ruinerwold. Uw kinderen kunnen hier lekker buiten spelen en proeven van het echte “boerengevoel”. De kids kunnen hier rondrijden op een trekkertje, springen en klimmen in de grote speeltuin, dieren aaien of een lekker potje boerenbiljart spelen. Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe maakt zelf hun eigen Drentse Koe ijs, hoe lekker is dat! De Drentse Koe is geschikt kinderen tot en met 12 jaar. Overal waar je in, op en mee kan spelen is in de Boerderijthema, denk aan een speelboerderij, speelschuur, waterspeelplaats, klimmen boven de koeien, maïsdoolhof en nog meer om daar te ontdekken. Voor meer informatie, ga naar Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe