ALGEMENE INFORMATIE EN GEDRAGSREGELS

Receptie
De receptie is dagelijks geopend van 10.00 – 19.00 uur. Wanneer u iemand dringend moet spreken buiten de openingstijden om, kunt u terecht in de kantine, bij de woning grenzend aan de receptie of bellen met het nummer: 0561-451471

Kantine
Tijdens het seizoen is de kantine dagelijks geopend van 10.00 – 01.00 uur. Eventuele wijzigingen zullen duidelijk aangegeven staan.  Tijdens het voor- en naseizoen hanteren wij afwijkende openingstijden.

Snackbar
De openingstijden van de snackbar zijn tijdens feestdagen/weekenden en vakanties als volgt:
Dagelijks              12.00 – 13.30 uur
                               17.00 – 19.30 uur
22.00 – 00.00 uur
Tijdens het voor- en naseizoen hanteren wij afwijkende openingstijden.

Sep-Key
Dit is een sleutel die u dient te gebruiken om de slagboom te openen. Met zo’n Sep-Key kunt u ook gebruik maken van de douches en wasserette. Deze sleutel is verkrijgbaar in de receptie. U betaald € 23 borg en kunt er een door u zelf te bepalen bedrag opzetten. Eventueel opwaarderen kan alleen in de receptie.

Slagboom
Tussen 07.00 en 22.00 uur kunt u de camping op via de slagboom. Hier heeft u de Sep-Key voor nodig. Buiten deze tijden om is het niet mogelijk de camping op te komen met uw voertuig. Uitrijden kan ten aller tijden!

Toiletgebouwen
Wij houden de toiletten, douches en afwasplaatsen graag zo schoon mogelijk. Wij vragen u dan ook om hieraan mee te werken. De gebouwen zijn geen speelplaats, het is dus ook niet toegestaan dat kinderen jonger dan 6 jaar alleen in de gebouwen komen.

Wasserette
In de wasserette staan wasmachines en droogmachines. Middels uw Sep-Key kunt u gebruik maken van deze machines. Overigens staat er ook een strijkplank met strijkbout.

Zwembad
Het zwembad bestaat uit 2 delen. Een ondiep gedeelte (0.40 m diep) en een diep gedeelte (1.40 m diep). Deze verschillende dieptes worden afgeschermd met een hek. Wanneer er geen zwemdiploma in het bezit is van de zwemmer dient deze zich alleen in het ondiepe deel te bevinden. Kinderen zonder zwemdiploma mogen zich ook niet onder begeleiding van een volwassene in het diepe deel bevinden.
Toegang tot het zwembad is voor onze gasten gratis. Visite dient een kaartje te kopen in de receptie. De kosten hiervan bedragen € 2,00 per persoon. Het bad is geopend van 09.00 – 21.00 uur. Huisdieren zijn niet toegestaan in het zwembad.

Post
Na 14.00 uur ’s middags kunt u in de receptie terecht voor de post. Deze staat dan in de kast in de receptie.

Krant
Er zijn kranten te koop bij de receptie.

Gratis WIFI
Wij bieden onze gasten gratis WIFI aan. Dit netwerk is voor uitsluitend voor normaal gebruik, niet voor het downloaden van grote bestanden. Voor inloggegevens en een wachtwoord kunt u terecht in de receptie.

Recreatieteam
Met Hemelvaart, Pinksteren en in het hoogseizoen is er een recreatieteam. Dit word verzorgd door Recrateam. Zij zetten een volledig programma in elkaar met variërende activiteiten. Otto, Elle en Izzy zijn inmiddels graag geziene gasten en verzorgen iedere avond het theater voor de kinderen. Voor het complete programma kunt u terecht bij de publicatieborden en in de receptie.

Fietsen
Zin in een lekker dagje fietsen? Dat kan. Wij verstrekken verschillende fietsroutes en wanneer u zelf geen fiets ter beschikking heeft, kunt u deze huren bij ons. Voor fietskaarten en/of het huren van een fiets kunt u terecht in de receptie. De tarieven zijn als volgt:
– Fiets (5 versnellingen) € 7,50 per fiets per dag
– Mountainbike € 10 per fiets per dag
– Skelter € 7,50 per fiets per dag

Afval
Op de grote parkeerplaats vooraan de camping vind u de containers voor het afval. Huisvuil, papier, glas en gras kunt u hier gescheiden deponeren. Graag de zakken van het huisvuil dichtbinden en in de container deponeren. Niet ernaast zetten a.u.b.
Voor grofvuil dient u ergens anders heen te gaan. Dat kan niet bij ons gedeponeerd worden. Hiervoor verwijzen wij u door naar ROVA Steenwijk
Gras mag in de GFT container gegooid worden. Snoeiafval zoals takken e.d. kunnen naar de brandton gebracht worden. Voor verdere informatie kunt u terecht bij de receptie.

Huisdieren
Per kampeerplek zijn maximaal 2 huisdieren toegestaan. Deze dienen wel op eigen kampeerplaats/sta plek te blijven. Uitlaten van de huisdieren dient buiten het terrein te gebeuren. Mocht het voorkomen dat er per ongeluk behoeften op het terrein worden gedaan, ruim het dan netjes op! De kantine, snackbar, zwembad, speeltuinen en toiletgebouwen zijn verboden voor huisdieren.

Storing
Bij storingen kunt u ten aller tijden terecht bij ons. Melden van een storing kan in de receptie, kantine of anders telefonisch op het nummer 0561-451471

Publicatieborden
Bij de toiletgebouwen hangen 2 publicatieborden. Hierop zal verschillende informatie hangen over bijvoorbeeld: het programma van het recreatieteam, kerkdiensten, bijzondere mededelingen etc. Kijk hier geregeld even en blijf op de hoogte.

Gevonden voorwerpen
Deze kunnen afgegeven worden bij de receptie. Wanneer u iets kwijt bent, kunt u hier ook informeren of het eventueel gevonden is. Wij zijn niet aansprakelijk voor de staat waarin dingen gevonden worden. Tip: Noteer ergens het nummer van uw Sep-Key. Dit kan van pas komen wanneer u hem bent verloren.

Visite
Het is natuurlijk hartstikke gezellig wanneer er visite komt. De visite dient zich wel vooraf te melden bij de receptie en is verplicht tot het betalen van bezoekersgeld. Dit bedraagt € 2 per persoon (Dit is inclusief toegang tot het zwembad). Na betaling kunnen de gasten gebruik maken van alle faciliteiten op de camping.

Verkeer
Op het terrein mag alleen stapvoets gereden worden (5 KM per uur). Bromfietsen mogen niet met aangezette motor op het terrein rijden. Vanaf ’s avonds 22.00 tot ’s morgens 07.00 uur is het niet mogelijk het terrein op te komen door de slagboom. Uitrijden is ten aller tijden mogelijk. Vaste gasten kunnen hun auto bij de staplaats parkeren. Losse kampeerders kunnen er voor kiezen hun auto op de algemene parkeerplaats te zetten of bij hun caravan/tent.

Gas
De meeste kampeerders werken met gasflessen. Hier volgen nog enkele tips:
– Controleer regelmatig uw gasslang en de regelaar. Aangeraden wordt om deze om de 2 jaar te vervangen. De druk van de regelaar dient overeen te komen met de druk van de apparatuur.
– Het is verboden uw gasflessen te laten vullen bij een LPG Station.
– Plaats de gasfles altijd recht op en niet in de zon. Wanneer u vertrekt, sluit de gasfles dan af.
– Gasflessen zijn te koop bij de receptie.

Overige regels/mededelingen:
– Aan het einde van het seizoen wordt u geacht de caravan af te tappen voor de winter. Dit kunnen wij (tegen betaling) voor u regelen.
– Straalkachels, gloeikachels en vuurkorven zijn verboden op het terrein.
– Wanneer u een schuurtje wenst te plaatsen, moet hiervoor eerst toestemming gevraagd worden. De maximale maten zijn 180 x 210 x 275 (BxHxL)
– Maximale afmetingen voor een opstap zijn 170 x 300 (buitenwerks maten)
– Het is niet toegestaan hekwerken en afrastering te plaatsen.
– Vaste caravans/huisjes mogen alleen in overleg met de beheerder verkocht worden. Wanneer een caravan/huisje ouder is dan 12 jaar mogen deze niet doorverkocht worden zonder toestemming van de beheerder.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo
In het naastgelegen bos bevind zich Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Wanneer u bij ons overnacht kunt u met een leuke korting gaan klimmen. Deze speciale tarieven gelden alleen wanneer u de kaarten vooraf koopt bij ons in de receptie. Het is aan te raden om van te voren even na te vragen of het mogelijk is om te klimmen i.v.m. de drukte. Zo worden eventuele teleurstellingen voorkomen.

Aanvullende gedragsregels
– Zet radio en TV niet te hard.
– Vanaf 23.00 uur dient het rustig te zijn op de camping.
– Wanneer u ’s avonds na een bezoek aan de kantine of visite weer richting uw onderkomen gaat, doen dit dan in stilte. Anderen slapen waarschijnlijk al.
– Bomen of takken mogen niet gesnoeid worden zonder toestemming van de beheerder.
– Houd rekening met elkaar. Niet iedereen is gelijk en respecteer ieders mening.